STEM – 2de graad

Science, Technology, Engineering & Math. Of in het Nederlands: Een opleiding voor slimmerikken en handige vaklui. STEM is nieuwsgierig zijn en op zoek gaan naar oplossingen voor alledaagse problemen. Of dat nu het antwoord is op een wiskundig raadsel of een robot die de was doet. Bij STEM kan het allemaal!

 Ben je dus op zoek naar een boeiende en uitdagende opleiding? Neem dan zeker eens een kijkje in ons aanbod. Onze leerkrachten zijn er klaar voor om jullie onder te dompelen in de wondere wereld van techniek en wetenschap.

 

ONZE OPLEIDINGEN

DOORSTROOM

NIEUW!

technologische wetenschappen

 

Je bent geïnteresseerd in studeren in het algemeen en in wiskunde, wetenschappen en technologie in het bijzonder. Je krijgt een brede algemene vorming naast een overwegend theoretische studie van de industriële technologie. Je ontwikkelt een algemene wetenschappelijke basis en verdiept je helemaal in de STEM-vaardigheden. Je leert volop met je hoofd, maar gaat ook echt aan de slag met toepassingen in technologische realisaties.

binnenkort kan je hier nog meer info vinden over deze opleiding

 

DUBBELE FINALITEIT

Elektromechanische technieken

 

Je kiest voor een eerder theoretische richting waar je elektromechanische kringen leert analyseren en je sterke wiskundige basis ondersteunt je in je berekeningen. Die theorie combineer je met labo-oefeningen. Je leert constructies en installaties ontwerpen, de processen ervan voorbereiden en ze begeleiden met professionele software. Je ontdekt de wereld van automatisering en PLC-sturingen en leert hoe machines met de computer bediend worden.

binnenkort kan je hier nog meer info vinden over deze opleiding

 

ARBEIDSMARKTGERICHT

elektriciteit

 

Je bent geïnteresseerd in techniek en industriële technologie. Je maakt kennis met verschillende materialen, gereedschappen en technieken. Je realiseert constructies en installaties, regelmatig ondersteund door ICT. Je leert draad trekken, kabels plaatsen en elektrische storingen oplossen. Toestellen zoals videofoon, deurbellen en dimmers leer je aansluiten. Bovendien leg je de basis om later te kunnen werken aan meer ingewikkelde elektrische installaties, residentieel of industrieel.

binnenkort kan je hier nog meer info vinden over deze opleiding