STEM – 1ste graad

Je kiest dan wel voor STEM, maar onze opleidingen zijn zo gemaakt dat we je in de eerste graad onderdompelen in onze drie domeinen. We willen je graag een zo breed mogelijke basis bieden om dan na je tweede jaar een bewuste keuze te kunnen maken.

De eerste graad bestaat uit een A-stroom en een B-stroom. Je komt in de A of B-stroom terecht op basis van je getuigschrift uit het lagere onderwijs.
In welke stroom je ook inschrijft, bij Campus De Brug bieden we je een schoolloopbaan op maat aan. We hebben voor iedereen een boeiende opleiding!

Flexibel leren

Zelfstandigheid

Door ons flexibel lesaanbod leren we onze leerlingen om zelfstandig en planmatig te werken. Ze bepalen zelf hun tempo en kunnen ten allen tijde inchecken bij hun klasgenoten en leerkrachten. 

Schoolmoeheid

Door deze aanpak verlagen we ook drastisch de schoolmoeheid. Leerlingen hebben meer het gevoel dat ze in de hand hebben hoe hun schoolloopbaan verloopt. Een individu als lid van de grotere groep.

Proeven

Ruim aanbod

We willen onze leerlingen zo lang mogelijk een brede basis aanbieden. Daarom krijgen ze los van hun eerste keuze altijd nog een aanbod uit elk domein. MENS, STEM & KUNST zijn altijd een onderdeel van het curriculum.

KEUZESTRESS

Op deze manier gaan we de strijd aan met groeiende keuzestress bij jongeren. Zo hebben ze niet het gevoel dat ze op jonge leeftijd hun toekomst als vastzetten. Een leven lang flexibel leren, daar gaan we voor.

Geen punten

Transparante evaluatie

Punten zijn een momentopname en bij Campus De Brug kiezen we voor een bredere en meer transparante evaluatie. Regelmatige opvolging en evaluatie, zowel door de leerkrachten als door de leerlingen zelf

Faalangst

Op deze manier hopen we de kans op faalangst drastisch te verkleinen. Leerlingen worden beloond voor hun harde werk doorheen het jaar, we laten dit niet afhangen van enkele examenmomenten.

Solar Olympiade wedstrijd

Op maandag 10 oktober kregen wij het fantastische nieuws dat onze leerlingen van 2ATE (2de jaar Stem Technieken)
en 2ASC (2de jaar Stem Wetenschappen)
geselecteerd werden voor de Solar Olympiade!

 

 

 

KIES JE VOOR STEM WETENSCHAPPEN?

OF KIES JE VOOR STEM TECHNIEKEN?

COMBINEER STEM MET
ONZE OPTIE SPORT

GEEN GETUIGSCHRIFT
VOOR DE A-STROOM?