Kunst – 7de jaar

“Kunst is schoonheid en waarheid. De waarheid is niet altijd schoon” zei Georges van Acker. Wat mooi is gaan we je niet leren, dat is voor iedereen anders. Maar wat we je in onze opleidingen in het domein KUNST wel leren is jezelf uit te drukken en je creativiteit de vrije loop laten. Of het nu met verf en penseel is of met de computer… Bij KUNST kan het allemaal!

Ben je op zoek naar een opleiding waarin alles draait rond creëren dan vind je zeker en vast wel iets in ons aanbod. Onze leerkrachten nemen jullie alvast graag mee op een fantastische en creatieve reis.

ONZE OPLEIDINGEN

SPECIALISATIEJAAR

Publiciteit & illustratie

De logische vooropleiding voor dit zevende specialisatiejaar is de derde graad Publiciteitsgrafiek. 

Tekenen, vorm, compositie en kleur zijn je ding. Je beschikt al over de basiskennis van lay-out, beeld- en tekstverwerkingsprogramma’s zoals bijvoorbeeld Photoshop en Illustrator. In dit specialisatiejaar diep je je kennis over typografie, computertekenen en compositie verder uit.

Je verbetert je tekenvaardigheden en werkt zelfstandig illustratie- of publiciteitsopdrachten uit van ontwerp tot drukwerk. Je maakt bovendien ook kennis met de nieuwste professionele software en artistieke trends die je kunnen helpen om opdrachten te vertalen naar commerciële en artistieke flyers, folders, affiches en verpakkingen .

Tijdens je stages krijg je uitgebreid de kans hetgeen je weet en kunt, toe te passen in de praktijk. 

Wanneer je slaagt in dit zevende specialisatiejaar behaal je het diploma secundair onderwijs en het getuigschrift over de basiskennis van het bedrijfsbeheer. Je kan hiermee meteen aan de slag als bijvoorbeeld grafisch ontwerper of specialist in visuele communicatie.

Je kan ook verder studeren en het hoger onderwijs aanvatten in de richting Professionele Bachelor in de beeldende kunsten. 

Lessenpakket bekijken

Basisvorming 7° jaar
Levensbeschouwelijk vak 2
Engels 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 6
Specifieke vorming
7° jaar
Praktijk publiciteitstekenen 8-4
Stage publiciteitstekenen 4-8
Publiciteitstekenen 8