MENS – 7de jaar

Ons domein MENS is er voor al wie graag zorgt voor anderen en sociaal is ingesteld. Wij stomen de nieuwe helden van de zorg klaar! Van ‘Algemene voeding’ tot ‘Zorgen voor anderen’. Wil jij ook graag je leven in het teken stellen van anderen? Of ben je op zoek naar de juiste voorbereiding voor een verdere studie? Bij MENS kan het allemaal!

Neem gerust een kijkje in ons aanbod, er is vast en zeker wel een opleiding die jou aanspreekt. Onze leerkrachten staan te popelen om jullie voor te bereiden op een carrière als zorgheld!

ONZE OPLEIDINGEN

SPECIALISATIEJAAR

Logistiek

 

Kan je vlot contacten leggen en heb je organisatietalent? Werk je bovendien nauwgezet met zin voor initiatief?

Dan is deze studierichting een goede keuze!

Na het zesde jaar Kantoor kan je instappen in het zevende specialisatiejaar Logistiek. Dit specialisatiejaar is vooral praktisch opgevat. 

Tijdens stages in verschillende logistieke bedrijven, studiebezoeken en/of magazijnsimulaties leer je de finesses van het ontvangen, sorteren, opslaan, verpakken en verzenden van verschillende soorten goederen. Je leert bovendien de werkzaamheden in een magazijn organiseren. Zo leer je werken volgens bepaalde procedures, verzendingsdocumenten invullen, de kwaliteit en de hoeveelheid van de producten controleren. Je leert het werk in je eigen ploeg coördineren.

Ook wordt aandacht geschonken aan het efficiënt communiceren in het Nederlands, Frans en Engels. Vooral mondelinge communicatie en rapportering staan centraal.

Wanneer je slaagt in dit zevende specialisatiejaar behaal je het diploma secundair onderwijs. Je kan hiermee meteen aan de slag als bijvoorbeeld bediende planning en logistiek, heftruckbestuurder of magazijnarbeider of -bediende. Je kan ook verder studeren en het hoger onderwijs aanvatten in de richting Professionele Bachelor in bedrijfsmanagement of office management.

Lessenpakket bekijken

Basisvorming 7° jaar
Levensbeschouwelijk vak 2
Engels 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 6
Specifieke vorming
7° jaar
Toegepaste economie / kantoortechnieken / verkoop* 14

* Inclusief stage

SPECIALISATIEJAAR

Kinderzorg

Heb je een groot sociaal gevoel? Bezit je voldoende aanpassingsvermogen? Heb je een significant verantwoordelijkheidsgevoel en ben je bereid om in teamverband te werken? 

Dan is het zevende specialisatiejaar Kinderzorg beslist iets voor jou!

Tijdens dit specialisatiejaar werk je met kinderen van 0 tot 12 jaar. De kennis en de handigheid die je reeds hebt verworven in de derde graad Verzorging worden verder uitgediept en toegepast. Levensechte 

situaties worden ontleed en besproken, op een theoretische maar ook op een praktische manier. Je leert werken met specifieke doelgroepen en in meer complexe zorgsituaties.

Je leert zelfstandig en op een pedagogisch verantwoorde manier omgaan met pasgeborenen, peuters en kinderen die bijzondere aandacht of verzorging nodig hebben.

Je krijgt inzicht in de ontwikkeling van baby, peuter en kind. Je leert 

organisaties kennen binnen welzijns- en gezondheidszorg. Je specialisatie is ruimer dan alleen het verzorgen van gezonde en zieke kinderen. 

Je leert ze ook opvangen, animeren en mee opvoeden. Tijdens je vele praktijkervaringen in en buiten de school proef je van verschillende vormen van kinderopvang: onthaalmoeder, buitenschoolse kinderopvang en eerste kleuterklas.

Wanneer je slaagt in dit zevende specialisatiejaar behaal je het diploma secundair onderwijs en het getuigschrift over de basiskennis van het bedrijfsbeheer. Je kan hiermee meteen aan de slag als bijvoorbeeld 

begeleider kinderopvang, onthaalouder of verzorgende.

Je kan ook verder studeren en het hoger onderwijs aanvatten in de richting Professionele Bachelor in sociaal werk of verpleegkunde. 

Lessenpakket bekijken

Basisvorming 7° jaar
Levensbeschouwelijk vak 2
Engels 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 6
Specifieke vorming
7° jaar
Huishoudkunde / verzorging / opvoedkunde / expressie * 20

* Inclusief stage