MENS – 2de graad

Ons domein MENS is er voor al wie graag zorgt voor anderen en sociaal is ingesteld. Wij stomen de nieuwe helden van de zorg klaar! Van ‘Algemene voeding’ tot ‘Zorgen voor anderen’. Wil jij ook graag je leven in het teken stellen van anderen? Of ben je op zoek naar de juiste voorbereiding voor een verdere studie? Bij MENS kan het allemaal!

Neem gerust een kijkje in ons aanbod, er is vast en zeker wel een opleiding die jou aanspreekt. Onze leerkrachten staan te popelen om jullie voor te bereiden op een carrière als zorgheld!

ONZE OPLEIDINGEN

DOORSTROOM

Nieuw!

Maatschappij & welzijns-wetenschappen

 

Je krijgt een introductie in de filosofie, waarin je de mens en de wereld rondom je onderzoekt. Je maakt kennis met psychologie en sociologie om verbanden te ontdekken in onze hedendaagse samenleving en ons gedrag. Naast een ruim inzicht in menswetenschappen ontwikkel je een brede algemene vorming dankzij het sterk theoretische vakkenpakket.

binnenkort kan je hier nog meer info vinden over deze opleiding

 

DUBBELE FINALITEIT

Maatschappij & welzijn

 

Je bent gefascineerd door je eigen gezondheidsgedrag en dat van anderen. Je leert meer over opvoedingssituaties en basisbehoeften van kinderen. Je verdiept je in sociale, communicatieve en pedagogische vaardigheden zodat je gesterkt wordt in het ondersteunen, verzorgen en begeleiden van kinderen en volwassenen.

binnenkort kan je hier nog meer info vinden over deze opleiding

 

ARBEIDSMARKTGERICHT

Zorg & welzijn

Je bent geïnteresseerd in lichamelijk welzijn en wil anderen hierbij graag helpen. Je groeit in het ondersteunen, verzorgen en begeleiden van kinderen. Je krijgt inzicht in de levensloopfasen van de mens en de basisbehoeften van ons allen. Bovendien krijg je voldoende basiskennis mee in taal, wiskunde en wetenschap en huishoudelijke taken om als extra troef te kunnen inzetten binnen je carrière in de zorg.

binnenkort kan je hier nog meer info vinden over deze opleiding