Select Page

EERSTE GRAAD - FLEX

WELKOM OP CAMPUS DE BRUG!

Op Campus De Brug willen we jongeren zo goed mogelijk voorbereiden op de complexe maatschappij waarin we leven. Enerzijds willen we doormiddel van creatieve leermethoden de strijd aangaan met schoolmoeheid en gaan we voor een individuele en zelfstandigheidsbevorderende aanpak. Anderzijds leggen we met onze sportmodules en groepsactiviteiten de nadruk op het functioneren van elk individu binnen een groep. Beide peilers zijn van onmiskenbaar belang in onze steeds veranderende, maar boeiende wereld.

Je leest hierover alles op deze pagina. Heb je na het lezen van deze website toch nog vragen aarzel dan niet om ons te contacteren.

Wat is FLEX?

FLEX of flexibel leren is een methode om jongeren doormiddel van alternatieve lesmethoden gemotiveerd te houden en hun verantwoordelijkheidszin en planningsvaardigheden aan te spreken. Onderwijs op maat van de leerling dus maar nooit zonder de groep en het groter geheel uit het oog te verliezen. Op Campus De Brug zetten we al jaren in op deze methode. Onze TAC & pedagogisch coördinator Kim Leys vertelt er jullie meer over in dit filmpje.

PS: Dit filmpje werd opgenomen vóór de COVID-crisis

Hoe organiseren jullie dat?

Het is geen gemakkelijke klus om de flexibiliteit die we bieden aan onze leerlingen te organiseren in een school. Het vraagt veel inzet van ons volledige FLEX-team. Maar we zijn er super trots op. Collega Andreas Merckaert legt jullie in dit filmpje haarfijn uit hoe zo een FLEX-klas er bij ons op school uitziet.

Wat vinden onze leerlingen van FLEX?

FLEX geeft mij de mogelijkheid om zelf mijn werktempo te bepalen. Ik voel me daardoor veel minder opgejaagd.

Soms ben ik wat sneller klaar dan de anderen en dan kan ik gewoon al voorbereiden voor mijn andere lessen.

Door de extra lessen sport ben ik nu nooit meer te laat op school. De dag begint voor mij met voetbal!

De leerkrachten leggen alles heel goed uit. Zelfs als je niet direct alles begrijpt kan je nog altijd later eens teruggaan.

Sommige vakken kan ik heel goed en andere niet. Ik vind het dus leuk dat ik zelf kan bepalen voor welke vakken ik extra hulp wil.

Ik was heel onzeker over de middelbare school. Maar dankzij de FLEX-werking was ik snel op mijn gemak.

Vroeger was ik nooit echt goed in plannen. Maar dat heb ik nu in de FLEX wel geleerd. Mijn ouders zijn blij!

Door de weekplanners weten mijn ouders altijd wat we moeten doen. Als we veel huiswerk hebben is dat niet altijd leuk. 😉

PRAKTISCHE INFO

Ons aanbod

We organiseren ons volgens 3 grote domeinen. In het domein MENS bieden we opleidingen aan met een sterke focus op sociaal engagement. De afdeling STEM focust op technische en wetenschappelijke opleidingen. Het domein KUNST biedt dan weer een breed gamma aan creatieve opleidingen. In de eerste graad proeven leerlingen van deze 3 domeinen. Zo worden ze niet gedwongen om in hun eerste jaren al een definitieve keuze te maken en kunnen ze gaandeweg zoeken in welk domein hun talenten het meest tot hun recht komen.

MENS

KUNST

STEM

STEM

Een gezonde geest in een gezond lichaam!

 

In onze FLEX-klassen leggen we sowieso al heel veel nadruk op een gezonde en gevarieerde levensstijl. Zo zetten we heel erg in op gezonde voeding en ecologie. Maar SPORT is ons grootste paradepaardje. Niet alleen vinden we beweging essentieel om gezond op te groeien we geloven ook sterk dat dit het beste wapen is tegen verveling en schoolmoeheid.

Daarom kan je al onze FLEX opleidingen combineren met een optie sport. Hierin krijg je nog extra sport bovenop je lessen lichamelijke opvoeding. Je kan kiezen tussen DANS, BASKETBAL of VOETBAL.

Heb je geen getuigschrift voor de A-stroom?

 

Dat is uiteraard geen probleem. Ook voor de B-stroom hebben we een speciaal FLEX-aanbod op maat van onze B-stromers. Dezelfde visie, dezelfde methode, enkel de vakinhouden verschillen. Ook in de B-stroom kan je kennismaken met onze 3 domeinen en later beslissen welke toekomst je kiest.

Heb je geen getuigschrift voor de A-stroom?

 

Dat is uiteraard geen probleem. Ook voor de B-stroom hebben we een speciaal FLEX-aanbod op maat van onze B-stromers. Dezelfde visie, dezelfde methode, enkel de vakinhouden verschillen. Ook in de B-stroom kan je kennismaken met onze 3 domeinen en later beslissen welke toekomst je kiest.

Wat na de eerste graad?

 

Op Campus De Brug hebben we alles in huis om jongeren een volledige opleiding in het secundair onderwijs aan te bieden. We hebben zelfs tal van specialisatiejaren en SE-N-SE opleidingen. Of je nu voor MENS, STEM of KUNST kiest, we hebben voor ieder wat wils. Daarnaast bieden we opleidingen aan in de verschillende finaliteiten.

 

  • Doorstroom (Vroeger ASO)
  • Dubbele finaliteit (Vroeger TSO/KSO)
  • Arbeidsmarktgericht (Vroeger BSO)

KIES JIJ VOOR CAMPUS DE BRUG?

Kennismaken?

Omwille van COVID is het voor ons enkel toegestaan u te ontvangen op afspraak. Contacteer ons en we doen alles wat we kunnen om u zo veilig mogelijk te ontvangen.

 

Contact / bezoek

02 257 03 90
info@campusdebrug.be

 

Inschrijven

Momenteel kan je nog niet online inschrijven. We doen ons uiterste best om binnenkort ook inschrijven via de website mogelijk te maken.

Vul alvast het contactformulier in en we contacteren u zo snel mogelijk. Bedankt voor uw begrip.

 

Contact

Heb je vragen over onze werking, je studiekeuze, of kom je graag eens langs?
Neem gerust contact op.

GO! Campus De Brug
Vaartstraat 1 bus 1
1800 Vilvoorde

02 257 03 90
info@campusdebrug.be